Mit hus og min grund

Som husejer er der mange forhold du skal være opmærksom på. Vi har samlet nogle af dem her.

Indholdet på siderne varierer en del, så herunder kan du få et hurtigt overblik over hvad du kan finde. Hvis du ved hvad du har brug for, kan du vælge direkte i menuen herover.

Skorstensfejning

Vil du anskaffe en brændeovn eller skal du have nyt fyr? Spørg altid skorstensfejeren til råds - det er også ham der skal give godkendelsen.
Se hvordan du tænder op i brændeovnen og find skorstensfejerens telefonnummer.

Gå til 'Skorstensfejning'.

Beplantning

Hvordan skal du klippe din hæk og beskære dine træer, og hvad sker der hvis du ikke gør det?

Gå til 'Beplantning'.

BBR - Bygnings og boligregistret

Hvad bruges oplysningerne i BBR til, hvor finder du dem og hvorfor er det så vigtigt at de altid er opdaterede?

Gå til 'BBR - Bygnings og boligregistret'.

Registrering af elvarme i BBR

Er din helårsbolig registreret som 'elopvarmet'? Så kan du måske spare penge på elafgiften.

Gå til 'Registrering af elvarme i BBR'.

Ejendomsdatarapport

Er du ejendomsmægler, boligadvokat eller anden form for boligrådgiver har du helt sikkert brug for oplysningerne i ejendomsdatarapporten.

Gå til 'Ejendomsdatarapport'.

Byggesagsarkiv - Weblager

I byggesagsarkivet - også kaldet Weblager - kan du finde de tidligere byggesager der er registreret på din ejendom. Der kan også være oplysninger om for eksempel nedgravede olietanke. Så har du planer om at bygge om, er det en god ide at kigge i byggesagsarkivet.

Gå til 'Byggesagsarkiv'.

Hegn- og hegnssyn

Naboer må som regel selv bestemme, hvordan hegnet mellem deres ejendomme skal se ud.

Der kan dog være undtagelser.

Gå til 'Hegn- og hegnssyn'

Ejendomsskat

Ejer du en bolig, skal du betale ejendomsskat og ejendomsværdiskat. Ejendomsskat betaler du til kommunen, mens Skat opkræver ejendomsværdiskatten via din forskudsopgørelse.

Gå til 'Ejendomsskat'

Adresser og husnumre

Det er kommunen som er adressemyndighed i Danmark.

Gå til'Adresser og husnumre'