Kræftrehabilitering - et tilbud til borgere

Kræftrehabilitering er tilbud til borgere, der har eller har haft kræft.

Mange oplever at livet bliver anderledes, når de får en kræftdiagnose. Der kan være mange bekymringer og problemer at forholde sig til som følge af sygdommen, behandlingen og den ændrede livssituation.
Uanset hvor du er i dit behandlingsforløb, og hvilke problemstillinger, der er størst for dig, har du mulighed for at deltage.

Hvad er Kræftrehabilitering?

Formålet med kræftrehabilitering er, at støtte dig i at håndtere dit liv med og efter en kræftsygdom, så du kan fortsætte din tilværelse på bedst mulige måde.

Et rehabiliteringsforløb indebærer, at du sammen med kræftkoordinator udarbejder en handleplan for dit rehabiliteringsforløb i kommunen. Udgangspunktet for handleplanen er dine aktuelle behov og de problemstillinger du oplever under og efter behandlingen af din kræftsygdom.

Hvem kan deltage?

kræftrehabilitering er et tilbud til alle borgere, der enten har eller har haft en kræftsygdom. Du skal være bosat i Rebild Kommune.

Forløbet

Når du henvender dig til kræftkoordinatoren, vil I i fællesskab vurdere, om der er behov for en personlig samtale, eller om du har behov for rådgivning og vejledning pr. telefon. Ved en samtale vil kræftkoordinatoren hjælpe dig med at afdække de problemstillinger som kan være med til at forhindre dig i at leve det liv, du vil og kan. Kræftkoordinatoren kan støtte dig i at finde frem til de aktiviteter, som du har brug for og som vi tilbyder, eller som du kan få på hospitalet eller i for eksempel Kræftens Bekæmpelse.

Et kræftrehabiliteringsforløb kan blandt andet indeholde en eller flere af følgende aktiviteter:

• Samtale med kræftkoordinatoren.
  • Hjælp til at koordinere dit forløb mellem hospital og kommunen.
  • Hjælp til at koordinere dit rehabiliteringsforløb, når der er flere afdelinger i kommunen som er involveret.
  • Rådgivning i forhold til bivirkninger eller senfølger til kræftsygdom eller behandling.
  • Hjælp til sorg/krise håndtering.
  • Kurset: Lær at tackle kronisk sygdom.
  • Kurset: Rygestop.
  • Kostvejledning.

I samarbejde med Kræftens Bekæmpelse afholder vi ligeledes tilbuddet 'Café og Motion' - et motions- og netværkstilbud for personer der har eller har haft kræft.

Vil du vide mere?

Du og dine pårørende kan altid kontakte kræftkoordinator, hvis du har brug for rådgivning og støtte i dit forløb. I kan kontakte Rebild Kommune på 99 88 99 88 for yderligere information.