Lær at tackle ...

I Rebild Kommune har vi fire forskellige patientuddannelser. "Lær at tackle"-uddannelserne er for dig med forskellige handicap eller udfordringer, der ønsker hjælp til at klare hverdagen.

De fire "lær at tackle"-patientuddannelser er:

 • Lær at tackle kroniske smerter
 • Lær at tackle kronisk sygdom
 • Lær at tackle angst og depression
 • Lær at tackle job og sygdom

Du kan læse meget mere om hver enkelt af de fire uddannelser herunder.

Har du spørgsmål kan du kontakte Center Sundhed på telefon 99 88 84 50 eller e-mail centersundhed@rebild.dk.

Lær at tackle job og sygdom

Formålet med kurset er, at det bliver dig, som styrer din sygdom og ikke omvendt. På kurset lærer du at takle din sygdom og overkomme de forhindringer, der kan være på vejen tilbage i arbejde.

Kurset ledes af to frivillige instruktører, som selv har langvarig sygdom inde på livet og ved, hvordan det er, når sygdom begrænser ens muligheder for at arbejde.

Et kursus for dig?

Kurset kan være noget for dig, hvis du kan svare ja til følgende:

 • Har du en langvarig sygdom?
 • Er du sygemeldt fra job, og modtager du sygedagpenge?
 • Har du været sygemeldt i færre end 16 uger?
 • Mangler du redskaber til at få mere styring på din sygdom og jobsituation?
 • Lever du med frustrationer og bekymringer over din situation som sygemeldt med en langvarig sygdom.

Mød op på kurset med udfordringer → gå fra kurset med værktøjer til en løsning.

Læs mere i pjecen "Lær at tackle job og sygdom"

Lær at tackle kronisk sygdom

Du kan lære at leve med kronisk sygdom

Fælles problemer og fælles løsninger

Mennesker med kronisk sygdom har ofte de samme bekymringer og problemer i hverdagen, selv om de lider af forskellige sygdomme. Med en kronisk sygdom, skal du ikke bare håndtere selve sygdommen, men også de konsekvenser, som sygdommen har for dit liv - arbejdsmæssigt, socialt og praktisk. Formålet med kurset er at give dig inspiration til, hvordan du kan tackle de problemer og udfordringer, som følger med en kronisk sygdom - sådan at du får mere ud af hverdagen.

Du kan deltage

Kurset henvender sig til voksne, der har en kronisk sygdom eller er pårørende til én med kronisk sygdom. Du kan undersøge, om der er et kursus i dit lokalområde på hjemmesiden www.patientuddannelse.info eller du kan kontakte din kommune for at spørge om muligheden for at komme på kursus. Der er 12 - 18 deltagere pr. kursus.

Alle er lige - også instruktøren

Det er et afgørende princip, at alle på kurset kender dét at have en kronisk sygdom. Det indebærer, at det er mennesker med kronisk sygdom, der under-viser. Instruktøren ved altså "hvor skoen trykker", og hvordan det føles, når sygdommen sætter begrænsninger i hverdagen. Ud over at kende problemerne indefra har instruktørerne gennemført en systematisk uddannelse, der gør dem i stand til at lede kurset for mennesker med en kronisk sygdom.

Læs mere i pjecen "Lær at tackle kronisk sygdom"

Lær at tackle angst og depression

Du kan lære at tackle angst og depression

Symptomer på angst og depression kan være, at du i en længere periode føler dig nedtrykt eller trist til mode. Nervøsitet, anspændthed og indre uro kan også være inde i billedet. Når du har det sådan, må du ikke bare slås med symptomerne, men også de konsekvenser de har for dit liv – arbejdsmæssigt, socialt og praktisk.

På kurset får du mulighed for at:

 • tilegne dig redskaber, som kan give dig større psykisk frihed
 • dele tanker og erfaringer i et frirum med andre, som er i en tilsvarende situation
 • arbejde med dine stærke sider.

Du kan deltage

Kurset henvender sig til alle over 18 år, der oplever symptomer på angst og/eller depression, og som har lyst til at lære nye måder at håndtere hverdagens udfordringer. Hvis du er pårørende, er du også velkommen på kurset.

Læs mere i pjecen "Lær at tackle angst og depression"

Lær at tackle kroniske smerter

Du kan lære at tackle kroniske smerter

Mennesker, der har kroniske smerter, har ofte de samme bekymringer og problemer i hverdagen, selv om årsagerne til de kroniske smerter kan være meget forskellige. Nogle mennesker har lændesmerter, nakkesmerter, eller smerter der går fra skulderen og ud iarmen. Andre lider af de mere komplekse regionale smerteforstyrrelser, og nogle har smerter efter traumatiske ulykker eller ved slet ikke, hvor smerterne kommer fra!

Som kronisk smertepatient skal du ikke bare håndtere smerterne, men også de konsekvenser sygdommen har for dit liv - arbejdsmæssigt, socialt og praktisk.
Formålet med kurset er at give dig inspiration til, hvordan du kan leve et godt liv, selv om du har kroniske smerter. På kurset er der fokus på at tackle de problemer og udfordringer, der følger med kroniske smerter, så det er dig og ikke smerterne, der styrer dit liv.

Du kan deltage

Kurset henvender sig til voksne, der har haft smerter i mere end tre til seks måneder, og hvor intensiteten af smerterne er betydeligt forstyrrende for dit hverdagsliv. Du er velkommen til at invitere en pårørende med på kurset. På hjemmesiden www.patientuddannelse.info kan du finde ud af, hvor kurset afholdes. Du kan også kontakte din kommune for at spørge om muligheden for at komme på kursus.
Der er 12 til 18 deltagere per kursus.

Læs mere i pjecen "Lær at tackle kroniske smerter"

Menu