Briller til børn under 16 år

Hvis dit barn er under 16 år, kan du få tilskud efter sundhedsloven til brilleglas og brillestel.

Du kan få tilskud fra første gang, dit barn skal have briller.

Derudover kan du få tilskud hvis:

• Det er nødvendigt at skifte stellet - enten fordi det er blevet for lille eller for slidt.
  • Det er nødvendigt at skifte glasset - fordi styrken ikke passer længere.

Tilskuddet er et fast beløb pr. stel og pr. glas - uafhængigt af prisen for stel og glas  i øvrigt. Tilskuddet kan bevilges uanset, om barnet står registreret i sygesikringsgruppe 1 eller 2.

Hvordan søger du?

Når du har købt briller til dit barn og vil søge tilskud, skal du lave en ansøgning til Region Nordjylland.

Ansøgningen skal indeholde barnets navn og CPR-nr. og den originale regning og kvittering for betaling.

Ansøgningen sendes til:

Region Nordjylland
Niels Bohrs Vej 30
9220 Aalborg Øst.

Du kan finde information om tilskuddet i 'Bekendtgørelse om tilskud til briller til børn under 16 år'. I bekendtgørelsens bilag 1 finder du taksterne for det tilskud, som du kan få til henholdsvis stel og glas.