Afsløring af kunstgave på Støvring Bibliotek

Et farvestrålende maleri, der forestiller et næsehorn, vil blive afsløret på Støvring Bibliotek torsdag den 15. december kl. 17. Efter afsløringen vil elever fra Kulturskolen spille julemelodier, og biblioteket er vært med lidt juleknas.

Direktør Flemming Christensen, Sawo, annoncerede, at han ville skænke billedet til kommunen, da borgmester Leon Sebbelin i starten af oktober overværede åbningen af en udstilling på Dronninglund Kunstcenter med værker af den dansk-amerikanske maler Maria Dubin. Maleriet indgik i udstillingen, og Leon Sebbelin takkede på stedet ja, før det endnu var besluttet, hvor billedet skulle hænge.

Næsehornet passer perfekt til en biblioteksvæg

Flemming Christensen pegede selv på, at gaven kunne hænge i et af de kommunale nybyggerier i Støvring. Det er biblioteksleder Lone Skov glad for. Hun siger:

- Den afrikanske tykhud vil live op på den rå betonvæg i vores nye bibliotek. Næsehornet bliver en kontrast til omgivelserne, og samtidig passer dyret perfekt til netop et bibliotek. Herfra kan man gennem historier og spil rejse på fantasiens vinger og opleve lande og omstændigheder, som er anderledes end den kendte hverdag. Så derfor skyndte vi os at takke ja til Maria Dubins store maleri.

Maria Dubins malerier præger hele kommunen

Takket være Flemming Christensens fond kan Maria Dubins forunderlige dyreverden beskues på samtlige skoler i Rebild. Det store projekt med skolemalerierne, hvor kunstneren også selv har malet med eleverne, har stået på i 10 år.

Maria Dubin deltager selv i forbindelse med afsløringen af det seneste værk.

I kunstnerens ånd holder Billedskolen en minifernisering af elevernes værker på Støvring Bibliotek i forlængelse af afsløringen.

Abonnér på nyheder

Menu