Friske kræfter til at formidle natur og kultur i Rebild

Den 8. december overrakte formanden for Kultur og Fritidsudvalget Lene Aalestrup på Rebild Vandrerhjem beviser til 31 nye RebildGuider for gennemført kursus.

Kursusdeltagerne har gennem det sidste halve år gennemgået 10 kursusmoduler for at blive klogere på den natur og kultur, som de skal videreformidle til interesserede lokale borgere og turister. Deltagerne er blandt andet blevet indført i præsentationsteknik, egnens geologi, botanik, zoologi, skovdrift og lokalhistorie.

Et længe næret ønske

Rebild Turistforening har været tovholdet på projektet, og i styregruppen har desuden siddet teamkoordinator Bodil Christensen fra RebildPorten og naturvejleder Søren Risborg, Rebild Naturskole. Søren har spillet en central rolle med at sammenstrikke kursusindholdet.

Bodil Christensen glæder sig over initiativet:

- For snart mange år siden havde turistkontoret i den tidligere Skørping Kommune en gruppe guider at trække på. Behovet er bestemt ikke blevet mindre, efter at RebildPorten er blevet bygget, men desværre er der i mange år ikke blevet uddannet nye guider, så vi har haft for få, som kan guide de gæster, der efterspørger en personlig og engageret formidling. Vi har derfor længe ønsket et nyt guidekorps. De mange guider, der har gennemført uddannelsen, vil garanteret få noget at lave.

Turisterhvervet hilser RebildGuiderne velkommen

Ved diplomoverrækkelsen på Rebild Vandrerhjem var der også tilfredshed blandt turistaktørerne.

Vivi Schneefeld fra vandrerhjemmet glædede sig over at kunne tilfredsstille den efterspørgsel efter guidede ture, som hun kender fra sine gæster.

Mike Styhr, der er sportschef på Comwell Sport, fortalte, at hans erfaring er, at det ikke er de toptrænede instruktører, som hotellets gæster husker. Det er snarere de personlige fortællinger fra guider med hjertet på det rette sted.

Og så får man ovenikøbet løn

Fælles for de nye guider er, at de brænder for deres stof. Ellers er deres tilgang meget forskellig. Nogle er for eksempel primært interesserede i fugle og dyr, andre har fokus på kultur og lokalhistorie. Der er guider, der allerede inden kurset var fagligt meget velkvalificerede, mens andre har skullet tilegne sig stoffet undervejs.

Enkelte fandt først ud af langt henne i forløbet, at de vil modtage honorar for de guidede ture.

Guiderne bestilles via RebildPorten. En tur varer minimum halvanden time. Timeprisen er 500 kr., som går direkte til guiden. Dertil skal lægges et administrationsgebyr på 100 kr.

Uddannelsen af de 31 guider er finansieret af Rebild Kommune, Friluftsrådet og lokale sponsorer. Naturstyrelsen har ladet deres medarbejdere fungere som instruktører i arbejdstiden.

Abonnér på nyheder

Menu