Med bus og tog i Rebild

Bus - stopknap
Rebild Kommunes gode infrastruktur gør, at du nemt kan komme fra A til B – også med bus og tog.

Der er forskellige former for kollektiv trafik, afhængigt af hvor du befinder dig i kommunen.

Find din rejse

Hvis du skal rejse med kollektiv trafik, er Rejseplanen et godt sted at starte. Den søger på tværs af bus og tog. Du finder Rejseplanen her:

Tog

Fra Skørping og Støvring stationer kører der tog mindst en gang i timen på hverdage i myldretiden. Der kører tog fra både DSB og Nordjyske Jernbaner. Se køreplaner her:

Regional- og lokalbusser

Regionalbusserne kører mellem større byer, mens lokalbusserne kører mellem de mindre byer. Du kan finde NT's køreplaner her:

Flextur

NT Flextur er et fleksibelt alternativ til bussen.
Alle borgere i Rebild Kommune kan bestille en flextur hos NT. Ordningen kan benyttes alle dage mellem kl. 6.00 og 23.00.

Når du anvender flexture, kan du få en del af din udgift refunderet af kommunen. I princippet kan du køre så langt du vil, men idéen bag refusionen er at kompensere for de merudgifter, du har ved at skulle anvende en flextur for at komme til nærmeste bus eller tog.

Alle borgere kan få refunderet 20 kr. pr. kørt tur, uanset turens længde. Det er dog kun den borger, der har bestilt flexturen, som har ret til at få refunderet en del af udgiften. Medrejsende passagerer er ikke omfattet af retten.

Unge under uddannelse får et yderligere tilskud på 7 kr. (i alt 27 kr.) pr. tur der er kørt i tidsrummet mellem kl. 6.00 og 11.00 samt kl. 14.00 og 17.00, hvis de har et gyldigt Ungdomskort.

Du kan ikke få tilskud til ture kørt i weekender og på helligdage.

Du kan først få udbetalt tilskuddet, når den samlede kompensation overstiger 200 kr. For at udbetale tilskuddet til dig, skal vi bruge følgende:

  • Dit navn
  • Dit CPR-nummer
  • De originale kvitteringer du får af chaufføren.

Du kan enten aflevere kvitteringer og øvrige oplysninger i Borgerservice i Støvring, på et af bibliotekerne, i bogbussen, eller du kan sende dem til Borgerservice med posten. Pengene bliver herefter overført til din NemKonto i løbet af 1-2 uger.

Plustur

Bor du ikke tæt på bus eller tog, så kan du nu benytte Plustur. Plustur kører mellem adresse og stoppested eller stoppested og adresse. Plustur kobler dig altså på den nærmeste kollektive trafik, og du vil derfor aldrig blive kørt hele vejen med Plustur.

Læs mere om Plustur her

 

Menu