Store Økssø

Store Økssø
Badesøen Store Økssø ligger i Rold Skov ved Skørping i smukke omgivelser og med rig mulighed for gå- og cykelture. Der er flere steder opstillet borde, bænke og grill.

Om Søen

Store Økssø er en smuk skovsø i Rold Skov med omgivelser der indbyder til aktiviteter.
Søen er på det dybeste sted 7,5 m dyb, men ved badestederne er der lavvandet ved bredden.

Omkring Store Økssø vokser en blanding af nåle- og løvtræer. Der løber en barnevognsvenlig sti rundt om søen, hvor man kan se genopretning af Højmosen på søens sydvestside, græssende kvæg på nordsiden og slentre i skovbrynet langs søen.

Der er opstillet borde og bænke samt grill flere steder, hvilket gør Store Økssø til et ideelt mål for en udflugt med familien.

Hvis du hellere vil på udflugt med din cykel, så går der en 23 km lang mountainbike-rute tæt ved parkeringspladsen  - du skal blot under jernbanen.

Der findes også en primitiv teltplads inde i skoven bag Mosskov Pavillonen, cirka 500 m fra parkeringspladsen, til campister.

Det brune vand

Vandet i Store Økssø er næringsfattigt og søen er en af de reneste i Nordjylland. Dog er vandet meget brunt, men det skyldes svært nedbrydelige humus-stoffer. Store Økssø modtager en del vand fra små skovvandløb, og dér skylles humus-stofferne ud fra skovbunden.

Det brune vand er ganske ufarligt, men gør det svært at se gennem vandet. Derfor trænger der også meget lidt lys ned til bunden, og der er stort set ingen bundplanter og meget lave algekoncentrationer.

Naturstyrelsen

Det er Naturstyrelsen, der holder området kønt og spændende omkring søen. Du kan derfor også finde mere information om søen og omgivelserne hos Naturstyrelsen. Der er blandt andet en 23 km lang mountainbikerute, som går forbi søen.

Strandnummer (E 915)

Samtlige badestrande og badesøer i Danmark har fået hver sit nummer. Hvis man ringer 1-1-2 og oplyser strandnummeret, har Alarmcentralen allerede præcise kørevejledninger klar til ambulance og politi.

Strandnummeret for Store Økssø er E 915.

Find vej

Du kan med fordel køre efter adressen Møldrupvej 34, 9520 Skørping.
Der er en stor asfalteret parkeringsplads med adgang til toiletter, legeplads og sti til området omkring søen.

Fra parkeringspladsen til søen er der en handicapvenlig gangsti under jernbanen. Grusstien omkring Store Økssø (cirka 2,7 km) er fast og med småsten. Der findes udstående rødder nogle steder på gangstien på den sydlige side, men de fleste kørestolsbrugere kan komme forbi uden hjælp.

Hvis du gerne vil køre efter koordinater på din GPS, så er de: 56.80294, 9.874958.

Menu