Spørgsmål og svar om genbrugspladsordning

Pap - www.colourbox.dk
Bom på genbrugspladserne og nye betalingsregler for virksomheder

Ofte stillede spørgsmål fra borgere og virksomheder.

Skal jeg som privat bruger både betale over private forbrugsafgifter og per gang?

Nej, som privat bruger trykker du dig ind på skærmen som privat, hvorefter bommen går op og du kører ind uden ekstra beregning.

Hvad gør jeg, når jeg som virksomhed kommer i min private bil?

Hvis du trykker 'erhverv' og bilen er registreret som privat, vil du blive kontaktet for at høre, hvilken virksomhed regningen skal sendes til.

Jeg har en bil på papegøjeplader - Hvordan ved kommunen, hvornår jeg skal betale for at benytte genbrugspladsen?

Ved bommen bliver du spurgt, om du kommer som privat eller erhverv. Taster du 'erhverv', skal du betale for dit besøg. Taster du 'privat', har du allerede betalt for besøget.

Jeg har en bil på gule plader - Hvordan ved kommunen, hvornår jeg skal betale for at benytte genbrugspladsen?

Ved bommen bliver du spurgt, om du kommer som privat eller erhverv. Taster du 'erhverv', skal du betale for dit besøg. Taster du 'privat', har du allerede betalt for besøget. 

Hvis din bil er registreret til både privat og erhvervsmæssig kørsel (papegøjeplader), skal du således kun betale, når du kommer med erhvervsaffald. Vær opmærksom på. at hvis din bil alene er registreret til erhvervsmæssig kørsel, skal din virksomhed betale for at benytte pladsen, uanset hvad du taster. Systemet tjekker automatisk via det centrale motorkøretøjsregister, om køretøjet alene er registreret til erhvervsmæssig kørsel. Såfremt du kommer i privat bil med erhvervsaffald og taster 'erhverv', vil ejeren af bilen modtage et brev med forespørgsel om, hvilken virksomhed der skal betale.

Må jeg stadig komme i traktor?

Ja, hvis traktorens totalvægt ikke overstiger 3.500 kg.

Når jeg som virksomhed kommer i et køretøj med trailer og der kun er affald i traileren og bilen er fyldt op med værktøj, skal jeg så alligevel betale for bilen?

Ja, taksterne er gennemsnitsberegninger lavet ud fra, at biler i gennemsnit har en vis mængde affald med, afhængigt af størrelsen på køretøjet.

Hvad så, når min trailer eller bil ikke er helt fyldt?

Så skal du stadig betale for en hel bil eller trailer. Det er derfor en fordel for dig at samle en større mængde affald, inden du kommer på pladsen, da du betaler per gang.

Menu