Iværksætterafklaring

Hånd der holder en lille bunke jord med en spire - foto: www.colourbox.com
Har du en god idé og har du lysten til at blive iværksætter? Måske er du allerede i gang og søger næste skridt? Måske går du med en idé, men er i tvivl om hvordan du kommer videre? Så er vi måske stedet for dig. Hos Business Rebild kan du få trykprøvet dine idéer og få sparring på, hvordan du kommer videre med din forretning.

Book et møde med Business Rebilds erhvervskonsulenter og få 1:1 sparring på netop din idé og forretning. Vi drøfter dine tanker og bekymringer, før, under og efter opstart. Få luftet dine idéer og drømme, og få konstruktiv respons og sparring, som kan føre dig og din virksomhed videre. Vores erhvervskonsulenter vil møde dig i øjenhøjde og gøre alt for, at din virksomhed får et så stærkt forretningsfundament som muligt og kommer godt i gang med sin vækst og udvikling.

Hvor finder jeg viden om at være iværksætter?

Som iværksætter vil du opleve spørgsmål og undren indenfor en masse områder, som du måske aldrig har stiftet bekendtskab med. Her er virksomhedsguiden.dk et godt sted at starte. Virksomhedsguiden giver dig overblik over bl.a. events og netværk i dit lokalområde samt vejledning og information om opstart, drift og udvikling af din virksomhed.

Forretningsmodel vs. forretningsplan

Der er mange forskellige måder at arbejde med din forretningsmodel på. Det handler om at få belyst din idé som forretning og få skabt overblik.
Her er Business Model Canvas et godt redskab til at arbejde med din forretningsmodel. Det er vigtigt at arbejde med Business Model Canvas så konkret og kortfattet som overhovedet muligt, da denne oftest kun tjener formålet at nuancere og udvikle dine tanker for, hvordan du bedst skaber en forretning med din idé.

Her kan du udfylde en digital udgave af Business Model Canvas.

Skal du lave en forretningsplan? Ikke nødvendigvis, men det er et godt værktøj til at arbejde med din forretningsudvikling, strategi og mål.
Du vil finde mange forskellige skabeloner ved en googlesøgning og det kan være et fint sted at starte sit arbejde. Igen har www.startvaekst.virk.dk/naar-du-er-i-gang/skabeloner en side, hvor du kan dykke ned i deres anerkendte skabeloner.

Alternativt er Lean Business Planner et rigtig godt digitalt værktøj og her bliver du stillet en række spørgsmål til de forskellige områder, samtidig med bliver du inspireret til indhold og udfyldelse.
 

SKAT, moms, fakturering og bogføring?

For mange iværksættere er det uoverskueligt at komme i gang med områderne indenfor økonomi. SKAT har lavet en glimrende guide, der introducerer dig til de forskellige områder.

Når du skal i gang med første faktura og holde styr på din økonomistyring er det en god idé, at lave aftale med nogle af de gode online løsninger, der findes. Kig eventuelt på løsningerne E-conomic, Dinero og Billy – de plejer at løse de flestes behov.
 

Salg og markedsføring

Det kan være en god idé at blive klogere på de forskellige love, når det handler om enten forbrugersalg eller salg til andre virksomheder. Det kan du få en kort introduktion til her.

Derudover er der en række overvejelser, du bør gøre dig, så du er i stand til at konkurrere på dit marked og adskille dig fra den eksisterende konkurrence.
Som du bliver introduceret i både Business Model Canvas og Lean Business Canvas, snakkes der meget om værdiskabelse. Flere og flere forretninger flytter sig væk fra traditionelt salg på produkt og pris og over mod mere værdibaserede salgsindsatser. Man snakker om at løse problemer eller skabe værdi for kunden, fremfor at tilbyde kunden produkt eller service.

Du kan derfor med fordel arbejde med, hvordan din forretning skaber værdi eller løser et konkret problem for kunden og hele tiden have kunden i fokus, når du arbejder med din strategi, dine salgsindsatser og markedsføring.

Skal du sælge online er der mange muligheder for både hjemmeside og webshop, men samtidig også markedsføring via sociale medier som Facebook, Instagram, LinkedIn og Snapchat. 

Som en del af Nordjysk Iværksætter Netværk findes der en række forskellige programmer og tilbud. Så sørg for at lære os at kende, så vi i fællesskab kan skabe grundlaget for at forløse potentialet for din forretning og dine ideer.

Husk at tilmelde dig Business Rebilds nyhedsbrev i bunden af hjemmesiden. Følg vores iværksættermiljø Kickstart Rebild på Facebook og Business Rebild på LinkedIn.

Kontakt Business Rebilds erhvervskonsulenter her.

Menu