Naturen som legeplads

Røverknolden - foto: Jeppe Holm
Med Rold Skov og Rebild Bakker i centrum, har Rebild Kommune en helt enestående natur, som rummer utallige muligheder for alle generationer og alle aktivitetsbehov. Her er rum til stille fordybelse på en vandretur i skoven eller en kanotur på åen, til et vildt ræs på mountainbike, på hesteryg eller på ski gennem det bakkede landskab.

Vidste du at ...

 - Lille Blåkilde er en af Nordeuropas vandrigeste kilder?

 - mountainbike-ruten i Rold Skov er 23 km. lang?

 - røverne stadig overfalder folk i Rold Skov?

 - der hvert år bliver præpareret 13 km skispor i Rold Skov? 

Uanset hvor du slår dig ned i Rebild Kommune, vil du være tæt på naturen, et varieret landskab af skov, marker, bakker, kilder, åer og søer, et rigt kulturliv og et stærkt og aktivt lokalsamfund.

I Rebild kan du være turist i din egen kommune – hele året rundt. Du finder et unikt udbud af spændende aktiviteter og oplevelser for børn og voksne. Her er markerede vandre- og rideruter, flere mountainbikeruter og Danmarks største downhillbane. Klatretræer og kælkebaner og en 13 km lang skiløjpe.

Find alle ruterne på rebildporten.dk

Du kan også sove i hængekøje i skoven, gå på skattejagt med GPS eller bruge en hel dag på Røverknolden, der er kåret som Nordens bedste naturlegeplads.

Tæt på vandet

Indenfor en times kørsel kan du komme til Vesterhavet, Kattegat og Limfjorden. Men også i Rebild kan du opleve vand - vi har de klareste kilder og de reneste søer.

Gå over den rislende Ravnkilde og drik af en af Norden vandrigeste kilder, Lille Blåkilde. Tag en dukkert i de store søer - Madum Sø frister med sit klare vand og fine sandbund, Store Økssø er en idyllisk skovsø, der har markerede svømmebaner om sommeren og badebro og svedehytte til vinterbaderne.

Lej en kano og oplev Rebild fra vandsiden på den smukke Lindenborg Å. Her kan du nyde turen forbi mindst tre af Rebilds mange kilder. Undervejs kan du fange din aftensmad og stege den på en af skovens bålpladser.

Kulturen i naturen

Rebild tilbyder et væld af kulturoplevelser – fra nissespil i forsamlingshuset til verdenspremiere i Kinorevuen. Nogle af de største kulturoplevelser er lagt ud på vores mest unikke naturscene: Rebild Bakker. Her kommer tusinder af tilskuere fra nær og fjern hvert år, for at nyde Sommerballet, Opera i Rebild og den amerikanske 4. juli fest.

Find det hele i RebildPorten

I Rebilds nye velkomstcenter, RebildPorten, i Rebild Bakker kan du finde alt om naturområder og leje af grej – kano, hængekøje, telt og GPS. Her kan du hente inspiration til dine fridage, feriedage, personale- eller måske familieudflugten.

Rebild Turistbureau står klar til at hjælpe med at tilrettelægge netop din tur eller dit ophold, så det bliver en ganske særlig oplevelse.

Naturguiden 2020

Naturguiden giver et overblik over guidede naturture i Himmerland og det sydlige Vendsyssel.

Der er en lang række guidede ture og arrangementer om natur og kulturhistorie at vælge i mellem. Oplevelser for alle naturelskere, børn som voksne.

OBS! BEMÆRK at alle ture frem til og med den 8. juni 2020 er aflyste pga. situationen med Corona-virus.

Naturguiden 2020 kan hentes her.

Klik på et turnummer på kortet i starten af folderen, og du kommer til den side, hvor turen er beskrevet. På hver side er der også link tilbage til kortet.

Menu