Cykelsti ved Vaseholm

Vaseholmstien
Tag en tur på cykelruten mellem Støvring og Gl. Skørping - det er en oplevelse værd.

Med indvielse af Vaseholmstien 1. juni 2014 har Rebild Kommune etableret en cykelrute mellem Støvring og Gl. Skørping.

Ruten følger eksisterende kommuneveje, private fællesveje og 650 meter anlagt cykelsti. Vejstandarden på ruten er derfor skiftende, men du kan cykle alle steder. Det er faktisk den korteste vej for cyklende og gående mellem Støvring og Gl. Skørping - og videre til den nordlige del af Skørping.

Der er mulighed for masser af oplevelser på turen - den er rig på natur, fuld af skønne udsigter og spændende kulturhistorie, særligt omkring Lindenborg Ådal.

Cykelruten er navngivet Vaseholmstien efter den nyanlagte cykelsti, der har muliggjort etablering af ruten. Hovedparten af det nye stianlæg ligger nemlig på Vaseholm-siden af ådalen. På østsiden af ådalen går stien tæt forbi Egholm Borgbanke.

Find stien

I Støvring er der adgang til ruten fra Hobrovej via Møllegårdsvej, over jernbanen til Vaseholm, hvor den nyanlagte cykelsti krydser Lindenborg Ådal til Skørpingholmevej, der ender ved Bækkedalsvej lige uden for Gl. Skørping.

Vi skilter stien ved Hobrovej/Møllegårdsvej i Støvring og ved Skørpingholmevej/Bækkedalsvej ved Gl. Skørping.

Vi har i øvrigt planer om at kæde cykelruten til Ny Kærvej ved Støvring sammen med Vasholmstien sådan at der bliver en forbindelse til og fra Støvring midtby uden om erhvervsområdet ved Møllegårdsvej.

Belægning og vedligehold

Hovedparten af cykelstien er belagt med stenmel. En mindre del af stien er befæstet med græsarmering. Du må derfor ikke ride eller køre på stien med motorkøretøjer - det ødelægger belægningen.

Den kommunale vintervedligeholdelse af veje og stier omfatter ikke Vaseholmstien, og derfor er det ikke sikkert at den er farbar i perioder med sne eller glat føre.

Menu