Business Rebild udpeger finalist i bæredygtighedskonkurrence

prisoverraekkelse_induflex.jpg
Borgmester Leon Sebbelin og erhvervs- og turistchef Jane Bejlegaard Lindberg har sammen med Business Rebild kl. 13 i dag udnævnt den lokale vinder af bæredygtighedskonkurrencen Tag Fat. Vinderen blev virksomheden Induflex, der således går videre til finalen hos den socialøkonomiske virksomhed Råt&Godt i Aalborg d. 14. maj

Den 5. marts 2020 - Blandt en række meget forskellige virksomheder i Rebild Kommune har borgmester Leon Sebbelin og erhvervs- og turistchef Jane Bejlegaard Lindberg, Business Rebild, i dag valgt at sende plastvirksomheden Induflex A/S videre til finalen i den nordjyske Tag Fat-konkurrence om bæredygtighed. Bag konkurrencen står Erhvervshus Nordjylland, og udvælgelseskomitéen i den lokale delfinale af Tag Fat bestod af fagpersoner inden for cirkulær økonomi og forretningsudvikling fra bl.a. Erhvervshus Nordjylland og Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling Norddanmark.

Induflex er en 30 år gammel familievirksomhed med speciale i plast og plastbearbejdning, og den Støvring-baserede virksomhed arbejder i sagens natur med et materiale, der er en meget synlig del af debatten om jordklodens forurening. Derfor har Induflex sat alle sejl til for at arbejde med bl.a. ressourceoptimering og innovation, ligesom virksomheden har indledt et tæt samarbejde med Aalborg Universitet, Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark og Business Rebild, der har ført til udviklingen af et recirkulationssystem for akryl. Derudover har Induflex i flere år arbejdet med at optimere virksomhedens energiforbrug og genanvende plastdele overalt, hvor det er muligt. Ligeledes er Induflex i tæt dialog med virksomhedens egne kunder om, hvordan de kan blive endnu bedre til at genanvende og recirkulere Induflex’ produkter.

  • Induflex har meget stor fokus på genanvendelse og cirkularitet og forsøger aktivt at inspirere deres egne kunder til at lade produkterne recirkulere i et grønt kredsløb. Derfor er Induflex med til at drive markedet og sætte scenen omkring et produkt, som med stor fordel kan genanvendes og ressourceoptimeres. Derfor sender vi trygt Induflex videre til finalen i Tag Fat-konkurrencen, siger borgmester i Rebild Kommune Leon Sebbelin.

Induflex kan se frem til at dyste med vinderne fra de andre 10 nordjyske kommuner ved et stort finaleevent i Aalborg den 14. maj. Konkurrencen er søsat af Erhvervshus Nordjylland for at sætte fokus på bæredygtighed og cirkulær økonomi og for at inspirere virksomheder rundt om i Nordjylland til at tage fat på emnet.

  • Vi håber, at vi med udgangspunkt i vores egne erfaringer i Induflex kan være med til at gøre cirkulær økonomi og bæredygtighed til en lidt større del af hverdagen rundt om i det nordjyske erhvervsliv. Tag Fat-konkurrencen giver os et rigtig fint udstillingsvindue, hvor vi kan vise, hvor langt vi er nået, og det er guld værd for os i forhold til den eksponering, vi får som virksomhed. Finalepladsen er en validering af det arbejde, vi allerede har gjort, men det er klart, at vi skal dyrke vores grønne profil endnu mere, for det er noget, vi forventer at vinde yderligere ordrer på i fremtiden, siger Suzette Andersen, der arbejder med design og genanvendelse i Induflex A/S.

Tag Fat konkurrencens udgangspunkt

Tag Fat, der arrangeres af Erhvervshus Nordjylland, ønsker at rette fokus på bæredygtighed i et forretningsmæssigt perspektiv via principperne for cirkulær økonomi. Det betyder øget fokus på virksomheder, som tager aktive skridt for at sikre, at produkter, materialer eller ressourcer forbliver i cirkulation så længe som muligt. Det sikrer en forretning, der arbejder for at minimere forbruget af jordens ressourcer.

Hvis man som virksomhed ønsker at indarbejde den cirkulære økonomi, kan man bl.a.:

  • Mindske miljøbelastningen, f.eks. gennem reduktion af energi- og/eller ressourceforbruget i produkter eller ydelser, i fremstillingsprocesser, i virksomheden generelt eller ved at reducere eller fjerne brugen af miljøfarlige stoffer
  • Bruge genanvendte/genanvendelige materialer
  • Designe eller indarbejde nye produkter, ydelser eller løsninger, der gør det lettere at minimere spild, genanvende, reparere og/eller opgradere. Det kan f.eks. være design for længere levetid, lettere adskillelse, brug af digitale løsninger til håndtering af materialestrømme eller opdateringer af software i produkter/ydelser.
  • Gentænke forretningsmodeller, produkter, ydelser og løsninger, f.eks. tilbagekøbsordninger på produkter eller leasing/servicemodeller på produkter/ydelser
  • Inddrage hele eller dele af organisationen i arbejdet med bæredygtige initiativer og tiltag
  • Stille krav til leverandører, f.eks. i form af certificeringer eller dokumentationskrav ift. ressourceforbrug og miljøbelastning

Læs mere på www.tag-fat.dk   

Menu