Forløb for Bygge- og Anlægsbranchen skal sikre at virksomheder får realiseret deres vækstpotentiale gennem fokus på service og praktiske ledelsesværktøjer.

bygge- og anlægsbranchen
Virksomheder i Rebild, Mariagerfjord og Vesthimmerlands Kommune får nu mulighed for at deltage i et unikt forløb, der skal sikre at de realiserer deres vækstpotentiale gennem fokus på service og praktiske ledelsesværktøjer. Forløbet, der er søsat af Business Rebild, Erhverv Væksthimmerland, Mariagerfjord Erhvervsråd og Erhvervshus Nordjylland, er målrettet små- og mellemstore virksomheder i bygge- og anlægsbranchen med ambitioner og stor forandringsvillighed.

Under overskriften ”Vejen til bedre bundlinje” bliver de deltagende virksomheder præsenteret for praktiske ledelsesværktøjer, som kan bruges hands-on i hverdagen, viden om hvordan de kan øge bundlinjen i deres virksomhed og hvordan service giver arbejdsglæde og loyale kunder. Dette er bare nogle af overskrifterne i et ambitiøst udviklingsforløb, der skal give de deltagende virksomheder konkret erfaring med værktøjer og teknikker, der tager udgangspunkt i deltagernes egen virksomhed. Efter endt forløb er målet at virksomhederne står tilbage med en række håndgribelige værktøjer, som optimerer deres virksomheds resultater, samt inspirerer til at tiltrække og fastholde de gode medarbejdere.

Forløbet udbydes i tæt samarbejde med konsulentfirmaet RCC, der har stor erfaring med ledelse, driftsoverblik, service og optimering af bundlinje - og så snakker de et sprog som er til at forstå. RCC har endvidere erfaring med at skabe lyst til at yde den gode service – internt såvel som eksternt – samt skabe helt konkrete adfærdsmønstre, der kan give en positiv effekt hos kunden. 

Det større perspektiv er et bredt kompetenceløft for virksomhederne i kommunerne. ”At drive virksomhed i Bygge- og Anlægsbranchen er hårdt arbejde. Der er dog en række værktøjer som branchen kan benytte på vejen mod en bedre bundlinje. Bl.a. god ledelse, det rette salgsfokus og ikke mindst et godt serviceniveau er altafgørende i forhold til at skabe mersalg og en attraktiv arbejdsplads. Netop indenfor disse områder vil deltagerne få et kompetenceløft. ”, fortæller Mikkel Pii forud for forløbet.

Kommunernes erhvervskontorer oplever tilmed en stigende efterspørgsel på arrangementer som dette. ”Vi oplever at der blandt virksomhederne er en stor omstillingsparathed og et ønske om at udvikle sig. Det er derfor vigtigt at vi kan bistå virksomhederne med relevante arrangementer, sparring og vejledning. Kvalificeret arbejdskraft er en mangelvare, det er derfor vigtigt at kunne fastholde de gode medarbejdere. Det gør virksomhederne bl.a. ved at skabe en attraktiv arbejdsplads, hvor arbejdsmiljø og vækst er i højsædet. Netop dette er fokusset i dette forløb for Bygge- og Anlægsbranchen. ”, fortæller erhvervskonsulent Birgitte Frost Larsen fra Business Rebild.

Forløbet starter i oktober 2019 og strækker sig over de efterfølgende fem måneder. Der er stadig ledige pladser på forløbet.

 

Menu