Rebild har Nordjyllands bedste erhvervsklima

Grund til vækst
Rebild rykker. En ny undersøgelse lavet af Dansk Industri blandt 96 af landets kommuner viser, at Rebild er den 15. bedste erhvervskommune og den bedste erhvervskommune i Nordjylland.

Virksomhederne i Rebild Kommune stortrives. Dette fremgår af en ny undersøgelse lavet af Dansk Industri blandt 96 af landets kommuner. Rebild er den 15. bedste erhvervskommune, hvilket er en fremgang på 5 pladser sammenlignet med sidste år. Det gør Rebild Kommune til den bedste erhvervskommune i Nordjylland.

- Kommunen skal have stor ros for at prioritere en bedre dialog med de lokale virksomheder. Blandt andet har borgmesteren og embedsmænd været på flere virksomhedsbesøg og været opsøgende for at få input fra det lokale erhvervsliv. Og så er det min oplevelse, at kommunen går langt for at finde plads, når for eksempel virksomheder udefra vil flytte til kommunen, siger formand for DI Aalborg, Peter Rindebæk.

Undersøgelsen viser samtidig, at virksomhederne i Rebild oplever den største tilfredshed med det kommunale erhvervsklima siden undersøgelsens start i 2010.

- Vi har arbejdet målrettet på flere indsatser af både intern og ekstern karakter, og i tæt dialog med erhvervet. Det skaber dynamik og synergi på tværs af afdelinger og brancher med det resultat, at vi kender vores virksomheder godt. Dermed kan vi bidrage med de indsatser der lige nøjagtig giver den enkelte virksomhed værdi. Samtidig oplever vi stor interesse for vores erhvervsjord og med det lokale erhvervsliv som ambassadør, har vi tilgang til et meget stort og værdifuldt netværk, uddyber Jane Bejlegaard Lindberg erhvervs- og turistchef hos Business Rebild. 

Fakta om evalueringen 2017

Sammenlign kommuner, se placeringerne i alle kategorier, og download hele Lokalt

Læs den fulde erhvervsklimaundersøgelsen her.

 - DI’s undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2017, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Det er ottende år i træk, at DI laver undersøgelsen. 

 - 7.600 virksomheder inden for Dansk Industris brancher, bl.a. produktion, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service har svaret på undersøgelsen i 2017. De har bl.a. vurderet kommunernes overordnede erhvervsvenlighed og helt specifikke erhvervsvilkår som f.eks. skattetryk, kommunal sagsbehandling, adgang til arbejdskraft, infrastruktur, kommunernes image mv.   Virksomhedsledernes bedømmelser vejer 2/3 af undersøgelsens resultat, mens den sidste tredjedel afgøres af statistiske faktorer som skat, grundskyldspromille, privat beskæftigelse, antal nystartede virksomheder og erhvervsfrekvens mv. 

- 96 ud af landets 98 kommuner er blevet bedømt. To mindre kommuner Læsø og Fanø deltager ikke.

For yderligere oplysninger kontakt:

Jane Bejlegaard Lindberg

Erhvervs- og turistchef
Tlf.: 99 88 91 80
Mobil: 50 82 55 93

 

Abonnér på nyheder

Menu