Studerende på Tour de Rebild 2015

Tour De Rebild besøger Induflex
Sidste års Tour de Rebild, der resulterede i 12 matches og en ansættelse, er blevet gentaget i år. Tirsdag den 10. marts 2015 var 30 studerende fra UCN og Aalborg Universitet på virksomhedsbesøg og speed-dating. Touren startede med besøg hos Arcon Solar. Derefter gik turen til Induflex. Dagen sluttede med speed-dating mellem de studerende og 15 virksomheder fra forskellige brancher.

Hos virksomhederne fik de studerende rundvisning og præsentation, og allerede her begyndte interesserede spørgsmål og ideer at melde sig. De studerende kommer med forskellig baggrund og kan se virksomhederne fra forskellige vinkler. Netop derfor er en dag som Tour de Rebild givende for både virksomheder og studerende, der oplever deres forskellige kompetencer belyst fra nye perspektiver.

Ønsket med Tour de Rebild er at skabe dialog mellem virksomhederne i Rebild Kommune og de studerende om deres muligheder for projektsamarbejder og praktikforløb. Allerede sidste år viste arrangementet sig at være en katalysator for nye spændende ideer - både hos virksomheder og hos de studerende.

Som studerende har man en stor viden, som kan være vanskelig at koble til praksis, og i den sammenhæng kan Tour de Rebild være værdifuld. Virksomhedsbesøgene gav de studerende energi og spirende ideer. For eksempel fik de under speed-datingen rig mulighed for at sælge sig selv over for virksomhederne.

De deltagende virksomheder stillede op med salgsmateriale og produktfremvisninger som grundlag for dialogen med de studerende. Der blev udvekslet ideer, som i nogle tilfælde udmøntede sig i konkrete opgaver, som de studerende kan løse for virksomhederne.

Laila Buus, fra AAU, Anvendt Filosofi, udtaler:

- Det har været sjovt at være med, fordi det giver en bedre fornemmelse af, hvordan man kan agere på arbejdsmarkedet. Jeg fik faktisk kontakt med en virksomhed, hvor der er muligheder i forhold til at skrive nogle semesteropgaver, og det kan måske senere ende med et fast arbejde.

 

Billederne i billedgalleriet er taget af Peter Kristensen fra UCN

Menu