Du kan ikke bruge rebild.dk i Internet Explorer. Du skal bruge en anden web-browser. Internet Explorer udgår i slutningen af 2021.

Selvbetjening

Spar turen til rådhuset! Vores selvbetjening har åbent 24 timer i døgnet hele året rundt. Og du kan bruge den hjemmefra.

Indsigelserne drejer sig for de flestes vedkommende om henholdsvis vejforhold/trafik, etageboliger, manglende helhedsplan og processen. I bilag "høringssvar" er de enkelte høringssvar gengivet, suppleret med forvaltningens bemærkninger hertil.

Vejforhold/trafik: der er 40 høringssvar, der berører vej og trafikforhold på Hanehøjvej. Høringssvarene drejer sig fortrinsvis om, at Hanehøjvej ikke er dimensioneret til klare den forøgede trafik fra lokalplanområdet. Der opstår dagligt trafikfarlige situationer fordi vejen er smal og skal håndtere bløde trafikanter sammen med biler. Det er generelt et ønske/krav, at lokalplanen ikke vedtages før der er udarbejdet en helhedsplan for området, som tager højde for trafik og infrastruktur.

Hanehøjvej er ikke en del af lokalplanens område, og behandles ikke heri. Der er sat en særskilt sag om trafiksikring af Hanehøjvej på til politisk behandling.

Etagebyggeri: 34 høringssvar vedrører etagebyggeriet, alle høringssvarene er imod etagebebyggelse. Det er den generelle opfattelse at denne type byggeri ikke passer ind i omgivelserne, men bør placeres i midtbyen. De omkringliggende boligområder er parcelhuse fortrinsvis i 1 etage, men med mulighed for 1½ etage, samt en tæt-lav bebyggelse i 1½ etage.

Manglende helhedsplan: 18 høringssvar nævner en manglende helhedsplan. Der er generelt en undren over, at lokalplanen er udarbejdet inden der foreligger en helhedsplan, der blandt andet tager højde for trafikafviklingen på Hanehøjvej. Arbejdet med en helhedsplan for Skørping er igangsat, med deltagelse af borgere og interessenter.

Processen, 15 høringssvar: Der er et generelt spørgsmål til processen, hvor indtrykket er, at processen har været hastet igennem uden rettidig borgerinddragelse.

Lokalplanprocessen er forløbet i overensstemmelse med reglerne i planloven. Planloven er blevet moderniseret i 2017, så der er mulighed for at høringsfristen for de fleste lokalplaner ændres fra 8 uger til 4 uger, og for helt ukomplicerede planer enddan ned til 2 uger.

For at imødekomme de mange indsigelser mod etagebyggeriet, ser forvaltningen, at der er to løsningsmuligheder:

1. Hele lokalplanområdet kan kun bebygges med parcelhuse - åben-lav boligbebyggelse i op til 2 etager, eller

2. Delområde 1 (arealet mod Hanehøjvej) kan fortsat bebygges med enten etageboliger eller parcelhusesom i det fremlagte forslag. Men for etageboligerne skal der tilføjes nye bestemmelser vedrørende byggeriets højde og udseende. Ansøger har et forslag til at bygningshøjden ikke må overstige 6,8 meter og at bebyggelsen skal opføres med fladt tag. Bestemmelserne bør også suppleres med krav til materialer og farver på disse.

Der skal uanset bebyggelsesplan ske en justering af de østligste grunde, så der tages videst mulig hensyn til Bilag IV-arterne.

Offentliggørelse af lokalplanen blev suppleret af en screening i medfør af lov om miljøvurdering af planer og programmer, hvor det skal vurderes om planforslaget vil have en sådan indvirkning på miljøet, at der skal foretages en miljøvurdering. Rebild Kommune konkluderede, at planforslaget ikke havde en sådan indvirkning. Denne konklusion er blevet påklaget til Planklagenævnet af Danmarks Naturfredningsforening, Grundejerforeningen Hanevang samt en beboer. Der er opstået tvivl om screeningen sikrer Bilag IV-arterne godt nok, og for at imødekomme ønsket om en miljøvurdering, vurderes det at screeningen bør følges af en miljøvurdering.

Hvis Planklagenævnet hjemviser screeningen til fornyet behandling, betyder det samtidig at lokalplanen bortfalder. En lokalplan må ikke være i strid med overordnet planlægning, og så skal processen begyndes på ny.

Hvis det på baggrund af offentlighedsfasen besluttes at ændre lokalplanen på væsentlige punkter, skal den også offentliggøres på ny, ligesom der skal udarbejdes en ny miljøscreening med udgangspunkt i den nye lokalplan. For helt at kunne udelukke, om der sker en væsentlig påvirkning af miljøet, vurderes det at være hensigtsmæssigt at miljøscreeningen nærmerer beskriver og vurderer om og i hvilket omfang planen kan have en væsentlig påvirkning på miljøet – herunder specielt på flora og fauna.  

ESDH ID
Sagsfremstilling

Monsido - statistik

Cookieinformation