Anlæg af nye søer eller vandhuller

Hvis du ønsker at anlægge eller etablere en sø eller et vandhul, skal du søge om tilladelse hos Rebild Kommune.

Der er en stor interesse for at grave nye søer og antallet af søer er derfor stadigt stigende. Det er vigtigt at søen placeres rigtigt, også i forhold til andre naturtyper og landskabet, og det kræver næsten altid en tilladelse fra kommunen, at grave et nyt vandhul.

Rebild Kommune behandler ansøgninger om anlæg af søer og vandhuller. Man skal ligeledes ansøge om dispensation til oprensning af eksisterende søer.

Ansøgningen skal sendes til Rebild Kommune via nedenstående selvbetjeningsløsning.

Bygge- og miljøansøgning

Når du skal starte et byggeprojekt som for eksempel opførelse af en ny garage, tilbygning af udestue, nyt etageboligbyggeri, nyt enfamiliehus, nedrivning af maskinhus, så skal projektet ansøges eller anmeldes hos kommunen.

Det gælder også når du skal starte et miljøprojekt som etablering af jordvarmeanlæg, spildevandsanlæg i det åbne land, oprensning og udvidelse af sø, etablering af ny sø, indvindingsanlæg til drikkevand, indvinding af vand til markvanding eller anmeldelse af olietank.

Du skal logge ind med NemID på selvbetjeningsløsningen Byg og Miljø, for at starte dit projekt. Har du ikke NemID, kan du bestille NemID her. Du vil blive guidet hele vejen gennem dit projekt trin for trin. Via Byg og Miljø kan du undersøge, hvad der gælder af regler på en adresse eller matrikel. Du kan finde oplysninger om bl.a.

• Kommune- og lokalplaner
  • By- og landzonebestemmelser
  • Byggelinjer, fredningslinjer mv.

Forhold som drikkevandsinteresser eller mistanke om jordforurening på stedet, bliver også vist. Desuden kan du se, hvilke regler og forhold der vil indgå i behandlingen af en konkret sag, du søger om tilladelse til.

Husk at have relevante tegninger og andre dokumenter klar i pdf-format, da de skal vedhæftes projektet. Du kan til enhver tid gemme din ansøgning og vende tilbage til den på et senere tidspunkt.

Til denne selvbetjeningsløsning skal du bruge NemID.