Omsorgs-, special- og socialtandpleje
I Rebild kommune tilbyder vi omsorgs-, special- og socialtandpleje til borgere, der af den ene eller den anden grund ikke kan benytte de private tandplejetilbud. Her på siden kan du blive klogere på tilbud, vi har på omsorgs-, special- og socialtandplejeområdet.
-
Vi tilbyder omsorgstandpleje til voksne, hvis du af helbredsmæssige fysiske eller psykiske årsager ikke kan anvende den private voksentandpleje.
Omsorgstandplejen omfatter både forebyggelse, undersøgelse og behandlingHvad er omsorgstandpleje – og hvem kan få det?
Du kan få forebyggende og behandlende omsorgstandpleje hos Rebild Tandpleje, hvis du af helbredsmæssige årsager ikke er i stand til at benytte de almindelige tandplejetilbud – for eksempel hvis du har stort fysisk/psykisk handicap, nedsat førlighed eller en meget begrænset egenomsorg.
Tilbuddet omfatter:
- regelmæssige undersøgelser af tænder, slimhinder og proteser
- regelmæssige forebyggende behandlinger, for eksempel afpudsninger og fluorpenslinger
- vejledning i mund-, tand- og protesepleje
- nødvendig behandling af symptomer og sygdomme i mundhulen.
- Behandling med kroner, broer og implantater er generelt ikke omfattet af tilbuddet.
Hvor foregår det?
Vi tilpasser behandlingen til den enkelte borgers samlede situation og behov. Derfor kan du blive behandlet enten i dit eget hjem eller på en af vores klinikker.
Hvad koster det?
Prisen er 610 kr. om året (2025 priser). Beløbet bliver trukket over pensionen med 50,83 kr. om måneden og dækker alle udgifter, dog skal du selv sørge for transport.
Ansøg om omsorgstandpleje
For at ansøge om omsorgstandpleje skal du udfylde en ansøgningsformular. Den finder du herunder.
Mail den som sikker post til: raadhus@rebild.dk att. Pleje og Omsorg - Myndighed.
Du kan også sende den som post til:
Rebild Kommune
Center Pleje og Omsorg, Myndighed
Hobrovej 110
9530 StøvringSpørgsmål?
Hvis du har spørgsmål, kan du kontakte borgervisitationen, som kan træffes på telefon 99 88 83 68 i tidsrummet kl. 10-14 på alle hverdage.
-
Vi tilbyder specialtandpleje til sindslidende, udviklingshæmmede og andre, der ikke kan benytte andre kommunale eller private tandplejetilbud.
Det er for eksempel de tilbud som vi har i børne- og ungdomstandplejen, voksentandplejen eller i omsorgstandplejen.Hvem kan få tilbuddet?
- Sindslidende og udviklingshæmmede, der ikke kan udnytte de almindelige tandplejetilbud.
- Visse personer med cerebral parese, autisme samt andre med betydelig og varig funktionsnedsættelse.
Hvad koster det?
Prisen er 2.280 kr. pr år (2025 priser) svarende til 190 kr. om måneden, der trækkes via pensionen. Det dækker alle udgifter, dog skal du selv sørge for transport.
Børn og unge deltager gratis.Hvor foregår tandbehandlingen?
Behandlingen foregår på en af tandplejens klinikker, i institutionen eller i eget hjem. Rebild Tandpleje har desuden indgået samarbejde med Specialtandplejen i Aalborg, hvor der eksempelvis kan fortages behandling i narkose.
Visitation
For at få specialtandpleje, skal du visiteres af en fagperson, som kender dig og din funktionsnedsættelse. Det kan eksempelvis være din egen læge, tandlæge eller sygepleje- og pædagogisk personale.
Den endelige visitation foretages af Rebild Tandpleje, som også administrerer ordningen.
Ansøgning
For at blive tilmeldt skal du udfylde en ansøgningsblanket, og sende den til Rebild Tandpleje, Mastrupvej 75, 9530 Støvring.
Du finder ansøgningsblanketterne herunder. Der er både en til dig, der er under 18 år, og en til dig, der er over 18 år.
Spørgsmål?
Du er velkommen til at kontakte Rebild Tandpleje, Mastrupvej 75, 9530 Støvring, 99 88 83 35.
-
Socialt udsatte borgere, som ikke kan benytte tilbud i omsorgs- og specialtandplejen eller i privat praksis kan få akut smertelindrende og funktionsopbyggende tandpleje ved Socialtandplejen.
Tilbuddet er gratis.
Hvem kan benytte sig af ordningen?
Borgere med særlige sociale problemer for eksempel gadehjemløse, borgere, der benytter herberger, varmestuer, væresteder på grund af hjemløshed og visse borgere i misbrugsbehandling
Borgere der på grund af de sociale problemer ikke kan benytte de øvrige tandplejetilbud i omsorgs- og specialtandplejen eller i privat tandlægepraksis - og som ud fra en tandfaglig vurdering har et behandlingsbehov, som er omfattet af tilbuddet om socialtandpleje.
Visitation og henvisning
Visitation til socialtandplejen sker enten i en mundtlig dialog mellem Tandplejen og støtteperson / medarbejdere på herberg, varmestue eller andre tilbud - eller skriftligt og sker i overensstemmelse med gældende regler for behandling af personoplysninger.
For borgere, som ikke er tilknyttet et tilbud, kan der rettes henvendelse til socialforvaltningen i borgerens bopælskommune med henblik på en afklaring af, om borgeren tilhører målgruppen.
Tandplejen vil tilstræbe at visitationen forgår smidigt og hurtigt.
Visitationen sker på baggrund af en vurdering af om borgeren:
- tilhører målgruppen
- har et konkret behandlingsbehov
- kan benytte andre tandplejetilbud
Det anbefales at støtteperson hjælper med at udfylde henvisningen – og kommer med på klinikken.
Når borgeren er henvist, kontaktes støtteperson/ borger for tid til forundersøgelse og røntgen og derefter evt tid til behandling. Behandlingsbehovet beror på en tandfaglig vurdering og naturligvis med borgerens accept.
Tandbehandlingen kan indeholde: Fjernelse af dårlige og smertende tænder, fyldninger, tandrensning, hjælp til at holde tænderne sunde fremover, evt. aftagelige smileprotese, hvis borgeren er hæmmet af tandløshed.
Hvor længe man kan benytte ordningen afhænger af en samlet vurdering i forhold til behandlingsbehov, sociale forhold og kooperation.
Tilbuddet er gældende en periode, hvorefter borgeren kan anvises til et mere etableret tandplejesystem.
Visitationsblanket
Visitationsblanketten downloades via boksen her under og printes eller udfyldes fra din egen pc.
- Visitationsblanketten sendes til Rebild Tandpleje, Mastrupvej 75, 9530 Støvring eller til tandplejen@rebild.dk
- Visitation kan også ske mundtligt via relevante fagpersoner.