Der blev i Beskæftigelsesplan 2024 opstillet følgende mål i relation til temaet Flere selvforsørgende flygtninge og familiesammenførte:
Mål: Mindst 70% af de flygtninge og familiesammenførte, der er kommet til landet de seneste 10 år, har ordinære timer.
Ved den seneste opgørelse fra juni 2024 var 184 personer i beskæftigelse svarende til 66,4% af målgruppen. For at nå op på målet på 70% beskæftigede skulle 10 flere opnå beskæftigelse. Figuren herunder viser udviklingen siden starten af 2022. Samtidig angives udviklingen i, hvor mange flere i beskæftigede det ville kræve at nå målet på 70% i beskæftigelse.
Kilde: Jobindsats.dk
Figuren herunder viser udviklingen i Rebild Kommune sammenlignet med udviklingen på landsplan.
Kilde: Jobindsats.dk
På landsplan var 55,2% af målgruppen i beskæftigelse ved seneste opgørelse. Det er en stigning på 1,2 procentpoint det seneste år, mens stigningen i Rebild har været på 3,2 procentpoint.
Målgruppen kan overordnet deles op i de fordrevne ukrainere og gruppe af (øvrige) flygtninge. Forskellen i udviklingen skyldes hovedsageligt, at beskæftigelsesgraden for flygtninge er steget markant mere i Rebild (ca. 10 procentpoint) end på landsplan (ca. 1 procentpoint). Figuren herunder viser udviklingen alene for gruppen af flygtninge.
Kilde: Jobindsats.dk
Beskæftigelsen for gruppen af fordrevne ukrainere er faldet med 6 procentpoint i Rebild, mens den på landsplan er steget med 2 procentpoint. Men som det fremgår af tabellen herunder, er beskæftigelsesgraden for de fordrevne ukrainere i Rebild dog fortsat markant højere end på landsplan. Samtidig er stort set alle jobparate i job.
Kilde: Jobindsats.dk
Samlet set er det forvaltningens vurdering, at resultaterne på integrationsområdet fortsat er gode og det er fortsat ikke urealistisk at nå op på 70% i beskæftigelse inden årets udgang.