1. Byggemodning Odderen
Tilladelser:
Tilladelsen fra Banedanmark er givet på en række vilkår. Rådgiveren, Orbicon, er i gang med at følge op på tilladelsen og dens vilkår, som betyder, at der skal laves en geoteknisk risikovurdering for arbejder tæt på banen og en jernbanesikkerhedsplan. Disse skal godkendes af Banedanmark inden arbejdet kan igangsættes. Orbicon har i uge 1 sendt geoteknisk risikovurdering til Banedanmark samt tilladelsen fra Banedanmark med underskrift af bygherre, Rebild Kommune. Banedanmark har 7. januar afvist den foreliggende geotekniske risikovurdering og bedt rådgiver om at lave en ny med konsekvensvurdering. Dette arbejde pågår og når ny revideret rapport foreligger vil den blive tilsendt Banedanmark. Jernbanesikkerhedsplanen er der styr på oplyser Orbicon, den bliver endelig udarbejdet når Banedanmark har godkendt den geotekniske risikovurdering.
Der er 8. januar givet tilladelse til terrænregulering på areal med fredskov. Naturstyrelsen nævner i deres tilladelse, at der er 4 ugers klagefrist og at tilladelsen ikke må udnyttes inden klagefristen er udløbet. Kommer der en klage må tilladelsen heller ikke udnyttes inden Natur og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse eller bestemmer andet.
Tidsplan, herunder igangsætning og kontrakt:
Det vurderes, at kontrakt kan indgås og herved arbejdet påbegyndes når der foreligger en godkendt geoteknisk risikovurdering samt der foreligger en godkendt jernbanesikkerhedsplan og at klagefristen ifm. fredskov er udløbet og der endvidere ikke er indkommet klager.
En opdateret tidsplan afventer tilbagemelding fra Orbicon.
2. Skovrejsning i forbindelse med byggemodning Odderen
Som led i byggemodning Odderen skal der plantes en skov i henhold til lokalplan 281. Der orienteres om, at der vil blive indhentet underhåndsbud i henhold til udbudsloven på entreprisen, som er en tjenesteydelse. Forventet anlægsperiode 1. halvår 2016.
3. Opmåling Simested å
Forvaltningen har indhentet et tilbud på kontrolopmåling af Simested Å på den øvre del. Opmålingen kan igangsættes i foråret.
4. Orientering om status for Statslige Vådområder (Simested Å og Hjeds Sø)
a. Simested Å: Staten har lavet en VVM redegørelse og udkast til VVM tilladelse som kommunen har haft i høring. Projektet fra nedstrøms Hannerup Dambrug til Abildvad Bro indebærer at der på sigt ophøres med grødeskæring. Projektarealer udgør 524 ha sammen med den kommunale vådområdeprojekt nedenfor Abildvad bro (Vesthimmerland og Mariagerfjord Kommune). Projektet gennemføres med frivillige aftaler. Oprindeligt var målet at have jordfordelingen færdig til 1/3-2016, men dette er udskudt. Som en del af projektet er den digitale højdemodel (fra 2006) kontrolleret og det har vist sig at engarealerne siden har sat sig yderligere med op til 10-13 cm i gennemsnit i midtområdet af vådområdeprojektet. Det svarer meget godt til, at man forventer at drænede engarealer sætter sig med 1-2 cm om året.
b. Hjeds Sø: For Hjeds Sø er der også udarbejdet en VVM redegørelse som kommunen har haft i høring. Her gendannes Hjeds Sø som ligger som en del af Binderup Å. Derudover restaureres op til 2 km vandløbsstrækning og gydemuligheder for ørreder forbedres. Projektet gennemføres med frivillige aftaler.
c. For begge projekter kræver det, som minimum, tilladelser/dispensationer efter naturbeskyttelsesloven og vandløbsloven. Kommunen afventer at staten på et tidspunkt sender de relevante ansøgninger som herefter behandles.
5. Høring i forbindelse med udvidelse af dyreholdet på ejendommen Fuglevænget 3, Terndrup.
31 naboer har indgivet fælles høringssvar og peger på problemstillinger omkring øget trafik, lugtgener og fluer og værdiforringelse af ejendomme. Derudover er indkommet en indsigelse vedr. antallet af dyr, fluer, lugt og afstandskrav. Der bliver en tilpasning af et vilkår omkring lugt og fluer, men derudover overholder ansøger Bekendtgørelsen om Pelsdyrfarme. Kommunen har sendt naboernes bemærkninger til ansøger og denne konsulent. Kommunen forventer at godkendelsen bliver meddelt d. 12 februar.
6. Evaluering af mødet.