Rusmiddelkonsulent på ungeområdet
Er du under 25 år og bor eller er i gang med en uddannelse i Rebild kommune, så har Rusmiddelkonsulenten en række tilbyd til dig, der gerne vil have hjælp og råd til at ændre egne eller andres rusmiddelvaner.
-
Oplever du, at det med cigaretter, snus og andre tobak- og nikotinprodukter ikke længere er så fed en idé, som da du startede – det er jo mega dyrt (og usundt). Du har muligvis forsøgt at stoppe selv ved at tage en kold tyrker. Det var svært, og du er faldet i igen, men der er hjælp at hente til dig, der er motiveret for det.
Du behøver ikke at ville stoppe helt
Du behøver ikke at have et ønske om at stoppe helt for at gå hos mig. Vores samtaler kan også tage udgangspunkt i et ønske om at skære ned eller blot at kunne holde dig uden nikotin en hel skoledag. Uanset hvad dit mål er, så laver vi et forløb, der passer til dine behov, og det er dig, der sætter tempoet.
Ønsker du at skære ned eller stoppe helt, men har svært ved at undvære nikotinen, så tilbyder jeg et tilskud til nikotinerstatning. Vi vil sammen finde ud af, hvad der fungerer bedst for dig.
Sådan kommer du i gang
Samtaler hos mig er gratis og kan sagtens foregå på din skole og i skoletiden. Du kan enten komme alene eller deltage i grupper med andre unge. Ring til mig på telefon, 20 90 57 74 eller send en mail til lgne@rebild.dk
Er du klar til at slå op med din nikotinafhængighed, men ønsker at gøre det uden rådgivning, så er der nogle gode råd til hvordan: Break-up Stoplinien
Faste træffetider
Går du på Støvring Gymnasium er der også mulighed for at have samtaler i mine faste træffetider hver mandag fra 10-12. Hold øje med Lectio for at se, hvor jeg holder til.
Går du på FGU kommer jeg på skolen hver tirsdag fra klokken 08-10.Du kan også altid kontakte Stoplinien, hvis du ønsker anonym telefonisk rådgivning. Deres nummer er 80 31 31 31.
-
- Er alkohol begyndt at fylde mere, men du ved ikke, hvordan du skal tage snakken med de voksne?
- Har du svært ved at sige fra, når vennerne lokker, i frygt for ikke at være en del af fællesskabet?
- Er rusmidler blevet en hverdag i de kredse, du kommer i?
- Er du bekymret for, at én af dine venner er blevet afhængige?
Nogle gange kan det være svært at få fortalt de voksne, hvor meget det med rusmidler fylder hos en selv eller andre. Har du brug for hjælp til at ændre dine rusmiddelvaner, så ring til mig. Det er gratis og anonymt – jeg registrerer ikke noget og ingen andre får at vide, at du har talt med mig.
Sådan kommer du i gang
Samtalerne kan sagtens foregå på din skole og i skoletiden, hvis du ønsker det. Ønsker du at være et sted, hvor dine kammerater ikke ser dig, så kommer jeg gerne hjem til dig, eller du kan komme til mig. Ring eller sms til mig på telefon 30 10 56 78 eller send en mail til daku@rebild.dk
Og husk, du er ikke alene! Jeg lytter til dig og lover aldrig at løfte pegefingeren.
Få rådgivning hos Alkohollinjen Ung og Netstof
Du kan altid kontakte Alkohollinjen Ung, hvor du kan få telefonisk rådgivning eller chatte med en rådgiver.
Du kan ringe til Alkohollinjen på telefon 80 200 500 eller chatte med en rådgiver her
På Netstof.dk kan du helt anonymt stille spørgsmål til en rådgiver og få gode råd til at stoppe et forbrug eller misbrug af stoffer. -
Du har nu en teenager, og mellem os to, så er det også ved at være et par år siden, du sidst var ung, men ungdomskulturen drøner stadig for fuld fart, og hvad sker der for den?!
De eksperimenterer med rusmidler og tobaks- og nikotinprodukter, du muligvis ikke aner eksisterer, og på måder, der er svære at forestille sig. Og hvordan tager man snakken med sin teenager om alt det, man så gerne vil forberede dem på? Muligvis du har forsøgt dig med noget lignende: ”Dengang jeg var ung…”, og i samme øjeblik opdager du, at du har mistet deres interesse. For hvad rager det dem?! De vil danne deres egne erfaring, og under den rejse gør vi vores bedste for at støtte og vejlede dem i at træffe fornuftige beslutninger, men vi ved jo ikke alt.
Book mig til et forældremøde eller en forældresparring, og bliv klogere på
- Hvorfor alkoholaftaler og faste rammer er en god idé
- Hvordan vi bedst lykkes i at samtale med vores unge om rusmidler
- Ungdomskulturens tendenser
- Nyeste rusmidler og tobaks- og nikotinprodukter på marked
- Hvordan man tackler unges overforbrug af rusmidler og tobak- og nikotinprodukter
Forældremøder
Fra 7. klasse og udskoling ud har I som forældre mulighed for at få en rusmiddelkonsulent med til forældremøder, der omhandler alkohol, alkoholaftaler og andre rusmidler. I kan ringe eller sms'e til mig på telefon 30 10 56 78 eller sende en mail til daku@rebild.dk
Forældresparring
Har du brug for sparring i forhold til din ung og rusmidler, tobaks- og/eller nikotinprodukter, så kan du altid ringe. Har du brug for at mødes, eksempelvis sammen med den unge, så aftaler vi en tid.
-
Lokal undersøgelse om unges risikoadfærd
-
Nikotin og tobak:
Sådan skader nikotin børn og unges hjerner.
Læs om nikotinprodukter og deres skadevirkning.
https://www.roegfrifremtid.dk/foraeldre/ - Gode råd til at snakke med din ung om nikotin.
12 myter om snus/nikotinposer.
Er du klar til at slå op med din nikotinafhængighed, men ønsker at gøre det uden rådgivning, så er der nogle gode råd til hvordan: Break-up Stoplinien
Alkohol:
Forældres betydning for børns alkoholforbrug.
Forældre skal lære deres børn mange ting, men ikke at drikke.
Stoffer:
Hvem møder du...
Damla Kücük
Rusmiddelkonsulent
Mail: daku@rebild.dk
Tlf. 99 88 84 61