Du kan ikke bruge rebild.dk i Internet Explorer. Du skal bruge en anden web-browser. Internet Explorer udgår i slutningen af 2021.

Selvbetjening

Spar turen til rådhuset! Vores selvbetjening har åbent 24 timer i døgnet hele året rundt. Og du kan bruge den hjemmefra.

""

Inkontinenshjælpemidler

Hvis du oplever problemer med at holde på urin, luft eller afføring kan du være inkontinent, hvilket kan skyldes flere forhold. Mange oplever dog inkontinens på grund af en slap bækkenbundsmuskulatur. Dette kan være et problem både for mænd og for kvinder. Det skyldes altså ikke udelukkende, at man f.eks. har været gravid og født børn.

Inkontinent?

Ufrivillig vandladning kan være svært at tale om. Det tilskrives ofte noget, der kommer med alderen. Men der kan være forskellige årsager til problemerne, og nogle årsager kan afhjælpes ved enkelte ændringer i hverdagen. 

Det er afgørende at få afklaret, hvilken form for ufrivillig vandladning, det drejer sig om, så du får den rette behandling og/eller hjælpemiddel. For at kunne få et hjælpemiddel, som eksempelvis bléer, katetre eller stomiprodukter, skal du have en varig lidelse.

Bleer

Før der kan tages stilling til eventuelt bevilling af ble, skal alle behandlingsmuligheder være udtømt. Det gælder både medicinsk behandling, kirurgisk behandling og bækkenbundstræning. Det betyder, at der skal foretages en udredning af dit vandladningsproblem i samarbejde med egen læge.

Mens du er under udredning, i gang med træning og/eller i behandling, skal du selv købe dine bleer. Bleer kan købes i Matas, på apoteket, i nogle dagligvarebutikker eller på internettet. Efterfølgende er det Rebild Kommunes kontinenssygeplejerske, der bevilliger dine ble-produkter.

Katetre

Der findes forskellige typer af både engangskatetre og katetre, der bliver liggende i blæren. Kontinenssygeplejersken vurderer i samarbejde med dig, hvad der passer bedst til dig. 

Stomiprodukter

Ingen stomiopererede er ens, og kontinenssygeplejersken vurderer derfor i samarbejde med dig, hvilket produkt, der passer bedst til dig i forhold til din stomi og din hverdag. Kontinenssygeplejersken hjælper og vejleder dig i at bruge stomiprodukterne, så de hurtigt bliver en naturlig del af den hverdag.

Artikel
Overskrift

Borgere med handicap kan søge om hjælpemidler

Monsido - statistik

Cookieinformation