Du kan ikke bruge rebild.dk i Internet Explorer. Du skal bruge en anden web-browser. Internet Explorer udgår i slutningen af 2021.

Selvbetjening

Spar turen til rådhuset! Vores selvbetjening har åbent 24 timer i døgnet hele året rundt. Og du kan bruge den hjemmefra.

""

Pleje- og ældreboliger

I Rebild Kommune er der 9 kommunale ældrecentre samt ét friplejehjem. På hvert ældrecenter er der et antal plejeboliger, som fungerer som eget hjem, men med integreret døgnpleje. Derudover råder kommunen også over en række ældreboliger, der ligger i nærheden af et ældrecenter.
Ældreboligerne har, i modsætning til vores plejeboliger, ikke integreret døgnpleje. Det betyder, at der ikke døgnet rundt er personale, som kan stå for din personlige pleje og omsorg.

Plejebolig

En plejebolig er en lejlighed, der ligger på et ældrecenter. En plejebolig er for dig, der har behov for støtte og hjælp døgnet rundt. Det er f.eks. hvis du er svært handicappet, dement eller af andre årsager har brug for meget hjælp i det daglige.

Vil du gerne vide mere om ældrecentrene i Rebild Kommune kan du benytte dig af Plejehjemsoversigten, der præsenterer de ti ældrecentre i kommunen. Du finder link til Plejehjemsoversigten i menuen Boliger til ældre herunder.

Du vil i forbindelse med indflytning i en plejebolig underskrive en aftaleseddel omkring tilmelding og betaling af en obligatorisk Døgnkost samt tilvalgspakkerne; vaskepakke, rengøringspakker og/eller personlig plejepakke, der afregnes månedsvis forud. 

Du kan læse meget mere om vore ældrecentre samt se billeder via linket herunder til Plejehjemsoversigten.

Plejehjemsoversigten 

Moderniseringsplan 

Rebild Kommunes Byråd har i forbindelse med budget forlig 2022 indgået en moderniseringsplan for en række af kommunens ældrecentre, herunder opførelse af et nyt ældrecenter i Skørping samt omdannelse af plejeboliger til seniorboliger som det fremgår herunder.  
 

Øster Hornum Ældrecenter
Øster Hornum Ældrecenter skal omdannes til nye seniorboliger med hjemmepleje, og derfor er det ikke længere muligt at få en plejebolig på Øster Hornum Ældrecenter.

Tidsplan for åbning af seniorboliger kan følges i dagspressen og på Rebild Kommunes hjemmeside.

 

Skørping Ældrecenter
Skørping Ældrecenter skal omdannes til nye seniorboliger med døgnpleje (nyt ældrecenter), og det er i perioden frem til åbning af nyt ældrecenter i Skørping ikke muligt at få en plejebolig på Skørping Ældrecenter.

Tidsplan for åbning af nyt ældrecenter kan følges i dagspressen og på Rebild Kommunes hjemmeside.

 

Støvring Ældrecenter
Der orienteres om, at Støvring Ældrecenter udfases og omdannes til andre formål, i forbindelse med opførelse og åbning af nyt friplejehjem i Støvring. Det kan derfor ikke forventes at få en plejebolig på Støvring Ældrecenter.
Tidshorisonten for friplejehjemmet er usikker, men kan følges i dagspressen og på Rebild Kommunes hjemmeside.

 

Ældreboliger

En ældrebolig er en lejlighed, der ligger i et alment boligbyggeri. En ældrebolig er primært for dig, der er gangbesværet, har et handicap eller af andre årsager har brug for en bolig i ét plan, hvor det er let at komme rundt med hjælpemidler. Hvis du bor i en ældrebolig kan du modtage hjælp fra hjemmeplejen på fuldstændig lige vilkår, som hvis du bor i en anden lejlighed eller i et hus, og uanset om du bor til leje eller om du selv ejer din bolig.  

Vil du ansøge om en bolig?

Uanset om du ønsker at bo i en plejebolig eller i en ældrebolig skal du ansøge om dette via selvbetjeningsløsningen. Din ansøgning vurderes herefter i Borgervisitationen, Center Pleje og Omsorg og du vil modtage skriftligt svar på din ansøgning efter en individuel vurdering.  

Hvis du bliver tildelt enten en plejebolig eller en ældrebolig vil du komme til at bo du til leje hos et boligselskab.

Du ansøger ved at benytte selvbetjeningsløsningen nederst på denne side.

Har du ikke MitId kan du printe et ansøgningsskema du kan udfylde og returnere til Rebild Kommune, Center Pleje og Omsorg, Hobrovej 110. 9530 Støvring. 
Du finder ansøgningsskema til print nederst på denne side. 

Tilsyn

Der føres tilsyn med plejeboligbebyggelser efter gældende lovgivning.
Du kan læse meget her om dette via linket herunder. 

Tilsyn på plejeboliger i Rebild Kommune

Du kan også finde tilsynsrapporter fra Styrelsen for Patientsikkerhed ved at følge linket herunder. 

Tilsyn foretaget af Styrelsen for Patientsikkerhed

Artikel
Overskrift

Er du godkendt til en ældrebolig eller plejebolig, kan du frit vælge en sådan bolig

Monsido - statistik

Cookieinformation