Hvordan melder jeg mig ledig?

Hænder_tastatur - www.colourbox.dk
På din første ledighedsdag skal du melde dig ledig på jobnet.dk med NemID. Har du ikke internetadgang, kan du møde op i jobcenteret og få hjælp - husk dit NemID. Dette skal ske på din første ledighedsdag.

COVID-19 - information til ledige

Den aktive beskæftigelsesindsats i jobcentre og a-kasser er midlertidigt suspenderet.

Som ledig vil du fortsat få udbetalt dine ydelser, som du plejer fx dagpenge og kontanthjælp.

Samtaler eller aktive tilbud er som udgangspunkt indstillet, og du vil ikke kunne blive sanktioneret for ikke at deltage.

Jobcentrene kan dog – efter konkret vurdering og i samråd med dig – vælge at fortsætte eksempelvis virksomhedsforløb eller telefoniske samtaler.

Hvis du bliver ledig, skal du melde dig ledig på www.jobnet.dk eller ved at tage telefonisk kontakt til Jobcenter Rebild på 99 88 99 88.

Når du er tilmeldt Jobnet som ledig, skal du:

• Lægge dit CV ind senest 2 uger fra 1. ledighedsdag og holde det opdateret
  • Holde din Joblog opdateret på Jobnet (Joblog er dit værktøj til at holde styr på din jobsøgning)
  • Møde til de samtaler, du er indkaldt til, eller som du selv har booket via Jobnet
  • Deltage i de aktiviteter, der står i din job- eller uddannelsesplan
  • Ved sygemelding melde dig syg (du bliver automatisk afmeldt Jobnet ved sygdom)
  • Huske at melde dig rask (du bliver automatisk tilmeldt Jobnet ved raskmelding)
  • Afmelde dig Jobnet, når du kommer i arbejde
  • Melde ferie, hvis der er mere end 14 dage til afholdelse - ellers skal du henvende dig til jobcenteret.

SMS- og e-mail-service

Husk at tilmelde dig SMS- og e-mail-service på Jobnet. Du kan tilmelde dig servicen under din Brugerprofil på Jobnet.

Book selv dine samtaler i jobcenteret

Du skal selv booke dine samtaler i dit jobcenter. På denne måde kan du selv vælge den tid, der passer dig bedst.

• Log ind på Jobnet.dk
  • Vælg fanen Planer og aftaler
  • Vælg Møder
  • Vælg dit møde og det tidspunkt, der passer dig
  • Når du har bekræftet mødet og tidspunktet, får du en kvittering.

Uddannelses- eller kontanthjælp

Hvis du søger uddannelses- eller kontanthjælp, skal du møde personligt op i jobcenteret for at søge.

Meld dig ledig

Når du bliver ledig, skal du melde det til jobnet.dk

Du skal bruge NemID for at logge på Jobnet. Har du ikke NemID, kan du bestille NemID her.

Til denne selvbetjeningsløsning skal du bruge NemID.