Hvordan melder jeg mig ledig?

Hænder_tastatur - www.colourbox.dk
På din første ledighedsdag skal du melde dig ledig på jobnet.dk med NemID. Har du ikke internetadgang, kan du møde op i jobcenteret og få hjælp - husk dit NemID. Dette skal ske på din første ledighedsdag.

Information i Coronavirus-tiden
For ledige er der igen (pr. d. 27. maj. 2020) krav om, at man skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet, og ret og pligt til at deltage i den aktive beskæftigelsesindsats er genindført.

Du har pligt til at stå til rådighed og være aktiv jobsøgende.

Det betyder, at du skal søge det antal stillinger, der fremgår af ”Min Plan” på Jobnet. Du har også pligt til at opdatere din joblog med de jobs, du har søgt.

Du har pligt til at deltage i samtaler, som du er indkaldt til, eller som du selv har booket. Din rådgiver kan af hensyn til at forebygge smitte vælge, at samtalen skal foregå telefonisk eller digitalt.

Selvbooking
Du må gerne selv booke din samtale som tidligere, men der er ikke krav om, at du selv booker før 15. august.

Når du er tilmeldt Jobnet som ledig, skal du:

• Lægge dit CV ind senest 2 uger fra 1. ledighedsdag og holde det opdateret
  • Holde din Joblog opdateret på Jobnet (Joblog er dit værktøj til at holde styr på din jobsøgning)
  • Møde til de samtaler, du er indkaldt til, eller som du selv har booket via Jobnet
  • Deltage i de aktiviteter, der står i din job- eller uddannelsesplan
  • Ved sygemelding melde dig syg (du bliver automatisk afmeldt Jobnet ved sygdom)
  • Huske at melde dig rask (du bliver automatisk tilmeldt Jobnet ved raskmelding)
  • Afmelde dig på Jobnet, når du kommer i arbejde
  • Melde ferie, hvis der er mere end 14 dage til afholdelse - ellers skal du henvende dig til jobcenteret.

SMS- og e-mail-service

Husk at tilmelde dig SMS- og e-mail-service på Jobnet. Du kan tilmelde dig servicen under din Brugerprofil på Jobnet.

Uddannelses- eller kontanthjælp

Hvis du søger uddannelses- eller kontanthjælp, skal du møde personligt op i jobcenteret for at søge.

Meld dig ledig

Når du bliver ledig, skal du melde det til jobnet.dk

Du skal bruge NemID for at logge på Jobnet. Har du ikke NemID, kan du bestille NemID her.

Til denne selvbetjeningsløsning skal du bruge NemID.