Du kan ikke bruge rebild.dk i Internet Explorer. Du skal bruge en anden web-browser. Internet Explorer udgår i slutningen af 2021.

Selvbetjening

Spar turen til rådhuset! Vores selvbetjening har åbent 24 timer i døgnet hele året rundt. Og du kan bruge den hjemmefra.

Hus på villavej

Lån til betaling af ejendomsskat

Hvis du er boligejer og har friværdi i huset, kan du søge om lån til betaling af ejendomsskatten, hvis du opfylder visse betingelser.

Du eller din ægtefælle skal: 

  • Have fast bopæl i Danmark

  • være fyldt 65 år, modtage social pension eller efterløn

  • have friværdi i din ejendom

Omkostninger og renter

Du har ingen omkostninger ved oprettelse af lånet. For at lånet kan træde i kraft, skal der tinglyses et skadesløsbrev på ejendommen, som vi betaler for. Vi tinglyser skadesløsbrevet som sikkerhed for lånet.

Der er ikke noget fast minimum- eller maksimumbeløb på lånets størrelse, men lånet inklusive renter skal være indenfor friværdien i den senest fastsatte offentlige ejendomsværdi.

Renten fastsættes af Økonomi- og Indenrigsministeriet og er i 2020 fastsat til 0,69 %. Bemærk, at renten ikke er fradragsberettiget, så du kan ikke trække den fra i SKAT på din årsopgørelse. Til gengæld gives der et nedslag i påløbne renter, når lånet indfries.

Afdrag og indfrielse

Lånet skal søges i den kommune, hvor ejendommen ligger. Hvis du vil afdrage på dit lån eller indfri det, skal du kontakte Rebild Kommune. Hvis du sælger boligen, skal lånet indfries.

Monsido - statistik

Cookieinformation