Familievejledning - når dit barn har fået en diagnose
Har du et barn med særlige fysiske eller psykiske udfordringer, kan du og din familie have brug for ekstra støtte og vejledning. Det kan for eksempel være, at dit barn er blevet diagnosticeret med et varigt fysisk eller psykisk handicap som ADHD, autisme, Downs syndrom, diabetes eller cancer.
Dig og din familie kan få familievejledning uanset om barnet er nyfødt eller udfordringerne opdages senere i barnets liv.
Hvad kan familievejlederen hjælpe jer med?
Familievejlederen mødes med jer til en samtale om jeres barns og families situation og behov.
Familievejlederen kan fortælle dig om dine muligheder for hjælp og støtte, og kan blandt andet vejlede dig i:
- De udfordringer hverdagen i familien byder på – for eksempel i forhold til fritidsaktiviteter
- Mulighederne for netværk med andre familier i lignende situation
- Information om kurser og foreninger der er relevante
- Kontakt til socialrådgiver eller andre relevante fagpersoner
- Hvordan du søger hjælp til tabt arbejdsfortjeneste og merudgifter
Hvordan foregår et møde med familievejlederen?
Samtalen med familievejlederen foregår typisk hjemme hos jer, og barnet behøver ikke at deltage. Familievejlederen kan ikke træffe afgørelser, men hjælper jer videre i systemet. Hvis I ønsker det, kan familievejlederen bagefter kontakte relevante afdelinger eller fagpersoner i kommunen og videregive nødvendig information om jeres situation. Oplysninger videreformidles kun med jeres samtykke.
Kontakt familievejlederen
Hvis I ønsker at aftale et møde med familievejlederen, eller gerne vil vide mere om tilbuddet, er I velkomne til at kontakte Familiehuset - tlf. 99 88 78 56. Har I allerede en kontaktperson i Rebild Kommune, kan I også bede vedkommende om at kontakte familievejlederen på jeres vegne.