BBR: Bygnings- og Boligregistret

BBR bygnings og boligregister
En BBR-meddelelse er en udskrift af de oplysninger, der er registreret i Bygnings- og Boligregisteret (BBR) hos kommunen for den pågældende ejendom. Her kan du læse om, hvorfor det er vigtigt, at du tjekker din BBR-meddelelse og hvordan du gør det.

Arealet i BBR skal altid beregnes udfra udvendige mål.

Det er den til en hver tid værende ejer, der er ansvarlig for at oplysningerne i BBR er rigtige og svarer til virkeligheden.

Du kan se din BBR-meddelelse på OIS.dk eller i skattemappen på SKATs hjemmeside.

Hvis du finder en fejl i din BBR meddelelse, skal du sende ændringen via selvbetjeningsløsningen Ret BBR, hvor du logger ind med NemID. Her kan du også finde en vejledning samt tjekke dine BBR- oplysninger.

BBRs oplysninger bruges mange steder

  • Dit forsikringsselskab trækker BBR oplysninger. De bruger dem til at beregne din forsikringspræmie. Oplysningerne bruges samtidig når der skal udbetales skadeserstatning. Passer BBR oplysningerne ikke til virkeligheden, risikerer du at skadeserstatningen bliver forkert.
  • Din ejendomsvurdering er fastsat bl.a. ud fra boligarealet i BBR registret.
  • Din boligsikring er afhængig af boligarealet i BBR registret.
  • Banker og kreditinstitutter bruger BBR registret, når de skal beregne hvor meget der kan lånes i din ejendom/bolig.
  • Ejendomsmæglere bruger BBR registret, når de skal fastsætte prisen på din ejendom/bolig.

Vær opmærksom på, at BBR-meddelelser bliver kun sendt automatisk til dig, hvis du har haft en byggesag eller hvis du køber en ny bolig. BBR meddelelsen bliver altid udsendt ca. midt i måneden og du vil modtage den i din e-boks.

Står du og mangler en BBR-meddelelse, skal du selv finde den på eksempelvis OIS.dk.

BBR-meddelelsen bliver ikke automatisk sendt til dig med jævne mellemrum.

Bygnings- og Boligregistret er et landsdækkende register med data om samtlige landets bygninger og boliger.

Registret indeholder bl.a. oplysninger om arealer, opførelses årstal, ydervægs- og tagdækningsmaterialer samt vand- og afløbsforhold.

Du skal som ejer tjekke, at alle oplysningerne i BBR-meddelelsen er korrekte. Arealet kontrolleres ved at måle bygningerne op ved udvendige mål og derefter beregne arealet.

Du risikerer en bøde på 5000 kr, hvis du ikke oplyser om de fejl, du har fundet i BBR.

Husk at oplysningerne på din BBR-meddelelse skal give udtryk for de faktiske forhold på din ejendom - også selvom bygningerne måske ikke er godkendt af din kommune.

Har du spørgsmål til BBR kontakt bbr@rebild.dk.

 

Menu