Skolefravær
Håndtering af skolefravær.
- Det er bedst, når alle er her!
I Rebild Kommune tager vi skolefravær alvorligt, og med en målrettet indsats skal der skabes en kultur blandt folkeskolens elever, forældre og ansatte, hvor der i det daglige er fokus på stabilt fremmøde, faglig udvikling og samarbejde med henblik på at øge børn og unges trivsel.
Det forebyggende arbejde
Bekymrende skolefravær opstår typisk ikke fra den ene dag til den anden, men forstærkes over tid. Der kan være mange årsager til skolefravær, og fraværet kan være en måde hvorpå eleven forsøger at løse et problem. Derfor er det aldrig en god strategi ”at se tiden an”. Har dit barn modvilje mod at gå i skole er det vigtigt, at du som forældre anerkender barnets følelser og handlinger og er nysgerrig sammen med dit barn på, hvad det skyldes. Tag kontakt til skolen, så I sammen kan hjælpe dit barn.
Hvad er bekymrende fravær?
Uanset årsag kan der være grund til bekymring, når en elev ikke kommer i skole. Skolen er et vigtigt rum for fællesskab, trivsel og læring, og et sted som de fleste børn gerne vil være en del af.
Konkret bør fravær bekymre, hvis følgende gælder:
- Der konstateres 5 sammenhængende fraværsdage
- Der konstateres 7 fraværsdage i en periode på 20 skoledage
- Der konstateres 15 fraværsdage i en periode på 60 skoledage
- Eleven har 10 procent samlet fravær i en periode på 3 måneder
De tegn, du skal holde øje med, er:
- Barnet har ikke lyst til at komme i skole.
- Fysiske symptomer som hovedpine, ondt i maven, svimmelhed og kvalme – som typisk forsvinder, når barnet får lov at blive hjemme.
- Søvnproblemer.
- Barnet bliver væk fra enkelte timer, hele skoledage eller har mønstre i fravær.
- Trist og tilbagetrukket adfærd.
Se mere om håndtering af skolefravær i vedhæftet folder.