Du kan ikke bruge rebild.dk i Internet Explorer. Du skal bruge en anden web-browser. Internet Explorer udgår i slutningen af 2021.
UU-vejledning i 9. klasse

Uddannelsesvejledning i 9. klasse

Hvad skal du i gang med efter 9. klasse? Vil du starte på en ungdomsuddannelse? Vil du videre i 10. klasse? Eller noget helt tredje?

I 9. klasse skal du deltage i forskellige vejledningsaktiviteter, som skal lede frem til, at du inden den 1. marts skal vælge, hvad du vil efter 9. klasse. Læs mere om tilmelding til ungdomsuddannelse nedenfor.

Din UU-vejleder introducerer dig for erhvervspraktikken, som er en uge i løbet af 9. klasse, hvor du får mulighed for at opleve, hvad det vil sige at 'gå på arbejde'. Læs mere om erhvervspraktik nedenfor.

Du har også mulighed for komme i individuel brobygning, hvis du aftaler det med din skole og din UU-vejleder. Læs mere om individuel brobygning nedenfor.

Uddannelsesparat i 9. klasse 

Dine lærere og din UU-vejleder skal i 9. klasse lave en ny vurdering af de elever, som i 8. klasse blev vurderet ikke-uddannelsesparate. Hvis du blev vurderet uddannelsesparat ved afslutningen af 8. klasse, bliver du også betragtet som uddannelsesparat i 9. klasse. 

Du og dine forældre kan læse mere om det at være uddannelsesparat på Uddannelsesguiden (ug.dk) og se adgangskravene til de forskellige ungdomsuddannelser.

Uddannelsesguiden

Adgangskrav til erhvervsuddannelser

Adgangskrav til de gymnasiale uddannelser

Monsido - statistik

Cookieinformation